I år skal vi varme os på dahl, i hvert fald hvis det står til mig. Jeg er muligvis lidt bagud ved først at hoppe på dahl-bølgen nu. Men det er nemt og smager virkelig godt – så bedre sent end aldrig.
Min første dahl blev til med inspiration fra Anne Mad.
Den bestod af:
– en porrre (eller løg)
– et fed hvidløg,
– en spsk rød karrypasta,
– 2 dl røde linser, 5 dl vand.
Først stegte jeg den fint hakkede porre og hvidløg, tilsatte karrypastaen. Derefter kom linser og vandet i og låget lagt på. Det passer sig derefter sig selv ved lav varme. Næsten! – tjek det engang i mellem, så det ikke brænder på. Når linserne er helt udblødte og dahlen har en grødagtigt konsistens, er den færdig – det vil jeg skyde på er omkring 30-40 min. efter, du har lagt låg på.
Til sidst smagte jeg til med salt, peber og cayennepeber.
Som topping brugte jeg stegte fintsnittede porrer, men fx. god spansk pølse eller bacon skåret i små tern og stegt er heller ikke dumt, dertil en klat drænet yoghurt eller creme fraiche. Og som prikken over i’et drysses lidt dukkah.