Jeg har i langtid haft en god rutine med at have surdejsboller i fryseren, som jeg nemt kan tø op til min morgenmad. Men på det sidste er min surdej blevet invaderet af de forkerte mikrober, som er begyndt at danne et lag af gele oven på surdejen, når den sover i køleskabet.
Heldigvis har jeg erfaret af flere af de nye surdejsbagerier i København giver en klat af deres surdej. Endnu heldigere var jeg, da jeg opdagede et lille lokalt mikro-bageri i Nordvest “Bageriet Baghaven” også giver en lille klat surdej. Så da jeg for et par uger siden købte lækkert bagværk hos dem og fik en lille klat surdej med. Den har jeg opformeret og bager nu på livet løs. Her er mit seneste resultat:
Til min opskrift på surdejsbrød er jeg blevet inspireret af følgende:
Valsemøllens opskrift på surdejsbrød
Tobias Hamanns opskrift på surdejsboller
Få at gøre det lettere og mere overskueligt for mig selv, har jeg ud fra Emma Martinus og Tobias Hamanns opskrifter lavet følgende flow-diagrammer for de forskellige trin i fremstillingen af brødet og boller: