Surdejsbrød

Jeg har i langtid haft en god rutine med at have surdejsboller i fryseren, som jeg nemt kan tø op til min morgenmad. Men på det sidste er min surdej blevet invaderet af de forkerte mikrober, som er begyndt at danne et lag af gele oven på surdejen, når den sover i køleskabet.

Heldigvis har jeg erfaret af flere af de nye surdejsbagerier i København giver en klat af deres surdej. Endnu heldigere var jeg, da jeg opdagede et lille lokalt mikro-bageri i Nordvest “Bageriet Baghaven” også giver en lille klat surdej. Så da jeg for et par uger siden købte lækkert bagværk hos dem og fik en lille klat surdej med. Den har jeg opformeret og bager nu på livet løs. Her er mit seneste resultat:

Det færdige brød
Efter 20 min, under låg, det sidste 15 min uden.

Til min opskrift på surdejsbrød er jeg blevet inspireret af følgende:

Valsemøllens opskrift på surdejsbrød

Emma Martinus valnøddebrød

Tobias Hamanns opskrift på surdejsboller

Få at gøre det lettere og mere overskueligt for mig selv, har jeg ud fra Emma Martinus og Tobias Hamanns opskrifter lavet følgende flow-diagrammer for de forskellige trin i fremstillingen af brødet og boller:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *