Kunstværk Tæt på træer

Jeg har sammen med min mor og søster bidraget til citizen kunstprojekt hos Trapholt “Tæt på træer”.
Trapholt har nu i flere omgange inddraget borger i udformning af kunstværker, sidste år hhv. til markering af genforeningen 100 år “Grænseløse sting” og ved kunstprojektet Lighthope. Konceptet er at man bidrager til den del af et samlet værk. De to før nævnte var hhv. broderi og hækling. Der er sat en ramme, med anvisninger som skal følges, men med frihedgrader indenfor.

I kunstværket Tæt på træer er der fokus på patchwork og quiltning som tekniker og blade for træer.

Jeg valgte et blad fra egetræet. Da jeg synes egetræet både symboliserer et middel til at øge biodiversitet, da træet kan være vært for flere 100 forskellige arter. Men derudover er egetræet et stor del af eget mit hjem, da flere at mine møbler er lavet af egetræ, som ud over at være flot også er hårdt træ og derfor et holdbart materiale.

Mit proces kan ses her

Og der færdige resultat er her, som nu er afleveret, og klar til at indgå i projektet:

Det har været fedt, både at være en del af en gruppe der lavede det sammen, specielt i denne tid under lockdow. Derudover har det være spændende at lære nye teknikker. Herunder også farvning af stof med plantematerialer.

Du kan læse mere om projektet her, og ikke mindst stifte bekendtskab med kunstneren bag det hele Tina Ratzer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *