Guide: Hjemmeaktiviteter

Kære alle. Jeg arbejder stadig til på formen. Men har lyst til at dele mine anbefalinger og det jeg bliver inspireret af på nettet eller ting jeg selv begynder at gøre hjemme. Jeg vil forsøge at lave et overblik her på siden, så i kun skal kigge et sted. Så følg med på dette indlæg som jeg løbende til opdaterer, når jeg finder nye ting.

Nyt fra april måned

Jeg har været i en corona-boble, ikke mindst fordi planen før corona landede, skulle have rejst rund i Canada og USA i en månedstid. Men jeg har stadig holdt min ferie, men blot blevet på Sjælland både i sommerhus i Odsherred og min hood i Nordvest i København.

Jeg har her samlet følgende anbefalinger, som jeg har fundet i løbet af min corona-boble her i april måned.

Kulturelt: Det kongelig teater har lavet online-stykke om hvordan man i en helt almindelig familie takler corona-krisen meget forskelligt.

Nyheder og reflektioner: Det er har været rart at træde lige ud af nyhedsstrømmen omkring udviklingen i corona-epidemien både i Danmark og resten af verden. I steder har jeg nydt at lytte til både Brinkmans Briks og Hjernekassen på p1, der har haft daglige programmer. Det har ikke nogen nyhedsværdi andet end at de omhandler Corona, så du sagtens høre programmer fra de sidste par uger.

Musik: Et samarbejde mellem Kalaha og Uffe Lorenzen er blevet til en fin sang, der er god at danse – den hedder “Dans Det Op”.

Madplan: Jeg har nu offentliggjort min madplan som den så ud for uge 12, tjek den endelig ud og blev inspireret til hvad du skal lave.

Tip mig endelig på kontakt@annauno.dk

Følgende kategorier starter jeg op med:

 • Nyhedsoverblik
 • Viden om corona og virus generelt
 • Podcast – corona-speciels
 • Sociale aktiviteter – virtuelt
 • Fysisk og psykisk velvære
 • Aktiviteter derhjemme
 • Kreativeprojekter
 • Kulturelle tilbud – virtuelt
 • Udendørsaktiviteter
 • Madprojekter
 • Hjemmeskole

Lige nu har jeg fundet et meget fint overblik på dr.dk, hvor du allerede nu kan blive inspireret. Jeg fandt en anden lille fin guide på dr.dk til hvordan du kommer godt i gennem denne tid.

Jeg støtter selvfølgelig op om sundhedsstyrelsen anbefalinger:

Nyhedsoverblik

Jeg henter min informationer om udviklingen i Corona-pandamien her:

 • Danmarks Radio, specielt p1 morgen (kl. 6-10) og p1 orientering (kl. 16-19) og jævnligt på dr.dk.
 • Zetland har to dagelige nyhedsbreve med overblik over corona
 • Programmet Supertanker på p1, sender dagligt, og flytter tingene op på et højere plan, end det generelle nyhedsflow. De først tre særudsendelser handler om “Frygt eller angst”, “Isolation” og “Struktur”

Podcast – corona-special

Jeg hører en masse musik, men også podcast for at få nyhederne til på afstand. Jeg kan anbefale følgende:

Her går det godt laver løbende Corona-specials

Sitter – med Signe Lindkvist og Iben Hjejle har også lavet nogle gode corona-specials som får tankerne lidt væk fra det triste ved det hele.

Den Korte Avis – omdøbt til Den Kort CoronAvis med Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm 

Corona For Børn – En daglig podcast med børnerapporter der rapporter om corona rundt omkring i verden.

Viden om corona og virus generelt

Hvad er virus? – Jeg har fundet denne video der fint forklarer hvad virus er, så du selv kan blive klogere, eller brug denne viden når du skal forklare andre om det.

Hvorfor Danmark lukker ned? Og her en forklaring på hvorfor Danmark lukker ned og du skal blive derhjemme.

Hvordan kan vi bremse/udskyde smitten? – Washington Post har også lavet en ret fin og informativ side til at forstå hvorfor det giver god mening det regeringen har gjort at tiltag i forhold til at bremse og udjævne Corona pandemien

Børnebog om virus og coronadownload og læs med dine børn

Sociale aktiviteter

I denne uge, er der flere sociale arrangementer i kalenderen. Onsdag holder jeg skal holde min farmors 95 års fødselsdag over facetime hvor vi samles fra både København., Glostrup, Aarhus og Kolding. Derudover er jeg ved samle flere til en virtuel fredagsøl.

Fysisk og psykisk velvære

Jeg starter hver morgen med 15 min yoga og synger morgensang kl. 9.05. For mig er det vigtigt for både min krop og sind, både at synge og være fysisk aktiv. Heldigvis er vi et land flydt med opfindsomme mennesker, så her kommer et par anbefalinger til at holde både krop og sind sundt i denne krisetid:

Yoga: Hjemme på stuegulvet sker ved hjælp af introduktion fra app’en Down Dog, her kan du designe og sætte den op en session der passer til din niveau. Den er lige nu gratis, pga. coronavirusen.

Mit eget yoga center og som mange andre steder lukket ned, med er genopstået online. Det laver daglige session du kan finde via deres facebook-side. Hvis du vil følge nogle af de tidligere sessioner, så tjek deres YouTube-kanal ud.

Morgensang: Hver morgen vil jeg fra og med i dag starte dagen med sang. Det gør jeg normalt med 250 børn til morgensamling på min skole. Det er jo ikke muligt i disse tider. Derfor er jeg meget glad for at Philip Faber laver morgensang fra hans stue, som både sendes på p1 og dr1 kl. 9.05. Dagens sange fra

Bevæg dig for livet: Træningsugeplan fra DGI hvor du kan hverdag lave øvelser på stuegulvet instrueret af små videoer.

Aktiviteter derhjemme

Ugekalender: Jeg er ved at indrette mit hjem, til at jeg skal tilbringe meget mere tid herhjemme. Jeg har bl.a ved at udarbejde en Corona-uge kalender:

Tidsfordriv – jeg har haft et lego folkevognsrugbrød stående jeg samlede for at par år siden. Men et par søde pilfingre har været på spil og det gjorde at jeg bestemte mig for at skille det ad, og sorter i farver og så kan jeg senere i corona-isolationen samle det på ny.

Download, print og farv En lokalt Nordvest kunstner Rikke Jensen har lagt to fede farv-selv plakater man kan printe og farve.

Kreative projekter

Corona-kunstprojekt: Jeg er ved at lave en collage/planche med corona-udklip. Hvor jeg lige nu er i fasen indsamling af materiale. Så vil det tilsidst tilpasse og sættes op.

12 måder du kan bruge en papkasse på – du har måske bestilt noget over nettet, og modtager det i en papkasse. Samvirke har fundet 12 måder, hvorpå den kan få nyt liv.

Kulturelle tilbud – virtuelt

Coronakoncerter hverdag kl. 20

CPH-DOX gør digitalt, betalt og stream derhjemme

Kunst til hjemme: Opgrader din væg med aktuelt kunst – print HuskMitNavns corona-illustration

Download, print og farv En lokalt Nordvest kunstner Rikke Jensen har lagt to fede farv-selv plakater man kan printe og farve.

Det Kongelige Teater – Gå i Det Kongelige Teater hjemmefra

Udendørsaktiviteter

Saml ramsløg, som ikke ved at der er corona-krise, men blot nyder der milde forår. Jeg har fået meldinger på at de findes i Riskov ved Aarhus.

Gå en tur med en ven eller veninde, i god afstand, og oplev steder i dit lokalområde du ikke kendte. og ikke mindst

Find spiselige urter – Følgende app er gode i forhold til at finde ud af om planterne du har fundet kan spises – og ikke mindst hvor du finder dem.

Madprojekter

Jeg laver lidt mere mad, end jeg kan spise, og fryser resten ned. Så jeg ikke behøver at lave mad hverdag.

Flæskestegssandwich: Jeg lavede igår flæskestegsandwich, og har nu til flere dage.

Opskriften på ribbensteg fandt jeg ved enkel google-søgning, husk det tager omkring 2 timer fra stegen er sat i ovnen og til du kan bruge de.

Brødet er langtidshævet surdejsbrød bag i støbejernsgryde. Opskrift på brød og hvordan du starter din egen surdej, kommer snart her på siden.

Svampe leveret direkte til din dørog undgå madspild.

Stikkelsbærmouse på mandelbund – jeg har guld i fryseren i form af formstøbte moussekager lavet på stikkelsbær fra min mor og fars have.
Jeg lavede dem ud fra opskriften fra Spis Bedre hvor jeg blot erstatte solbær med stikkelsbær. Mandelbunden brugte jeg opskriften fra dr.dk af Camilla Lawes, jeg lavede dem dog ikke som en hel kage, men i mindre enheder, dette betød at det skulle have lidt kortere i ovnen.

Syltede rødløg og jordskokker – både for at undgå madspild, men selvfølgelig også for at få udvidet smagspaletten i den mad jeg laver herhjemme. Syltede jeg rå rødløg og jordskokker. Forholdet i min sukker-eddike-blanding er 2 dele eddike, 2 dele sukker og 1 del vand. Jeg kogte det sammen med korianderfrø, peberfrø og laurbærblade. Det koges op så alt sukkeret opløses og hældes over de grønsager du ønsker at sylte i en rengjortglas. Opbevares køligt efterfølgende. I køleskabet mens du tømmer glasset.

Hjemmeskole

Eksperimenteriet har udgivet et hæfte, du kan downloade og printe og få holdt jeres naturvidenskabelige viden venlige med små eksperimenter.

Zoologisk have – Zoologisk have i København er med de nye indskærpelser fra Regeringen lukket. Men de starter nu livestream undervisning kl. 10 og kl. 14

Randers regnskov live streamer hverdag fra kl. 9. Idag handlede det om tænder. Oplagt til alle børn og voksne der er naturinteresseret

Skoleskak – live. Du kan lære og ikke mindst blive bedre til skak – ved daglige livestream på skoleskak.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *