Postnytår

IMG_9058

Det er lige på grænsen – det med at ønske godt nytår. Men vil alligevel give jer opskriften på min favoritopskrift på kransekage – nemlig min mors. Den kan I jo gemme eller måske lave her i weekenden – hvis I har noget marcipan liggende fra julen.

Kransekagen

Du skal bruge 500 g marcipan, 1 æggehvide og 175 g flormelis.

Først river du marcipanen groft ned i en skål, derefter tilsætter du æggehvider og flormelis og blander det sammen – nemmest med hænderne:) Stil det derefter koldt lidt tid, så er det nemmere at rulle ud.

Hvis du vil lave tårnet – lige som mig, så er tricket at næste ring skal være 4 cm længere end den tidligere. Du samler enderne og trykker den trekantet. Jeg havde lidt kransekagemasse i overskud og har lavet det gamle og nye år i tal.

Bages ved 185 grader i ca. 15 min – alt efter hvor mørk du ønsker din kransekage. Lad dem køle af.

Glasuren

Glasur laver du af pasteuriserede æggehvider og flormelis. Pisk det godt sammen, og hæld det i den frysepose. Derefter klipper du et lille hul i hjørnet på posen og bruger den som en sprøjtepose. Efterfølgende sættes ringene ovenpå hinanden.

Hvis du skal transportere kagen – så vendt med glasur og pynt kagen, når du er fremme.

Pynten

Som pynt lavede jeg selv små flag. Det var ud af gamle magasiner og runde tandstikker. Nedenfor kan du se, hvordan jeg lavede dem.

DSC_0044

Og sådan blev resultatet:

DSC_0045

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *