Rabarber

Sæsonen for rabarber er lige nu på sit højeste, og pga varmen har den egentlig været det i lang tid. Rabarber er en skøn ting både i det salte og søde køkken og det fede ved den er at den vokser som ukrudt og skal holdes nede.

Jeg kommer her med hvad jeg indtilvidere har brugt den til i år….

Rabarberkompot
Rabarber i ca. 3 cm lange stykker. I en gryder tilsætter jeg ca. 2 dele rabarber til en del sukker. Lader det koge kortvarigt op og skure ned for varme og giver det ca. 10 min, det afhænger lidt af hvor udkogt jeg ønsker det.

Jeg bruger det stort set på alt fra topping på yoghurt, til et element i sommersalaten til aftensmad.

Rabarbersirup, hvor jeg er blevet inspireret af Valdemarsro opskrift

Som jeg her i varmen har blandet op med danskvand og fået en skøn rabarbersodavand.

Rabarberwienerbrød
Her freestylede jeg lidt ud fra en opskrift jeg så i et altfordamerne.
Jeg brugte:
-En plade færdiglavet butterdej.
– Rabarber, flækket på midten
– Rørsukker
– Makroner

Jeg skar butterdejen i de størrelser jeg godt kunne tænke mig, risede en linje ca. 1 cm rundt i kanten. Skar rabarberne i en passende længde. Derefter placerede jeg ovenpå butterdejen. Dryssede med sukker og knuste makroner henover.

Jeg placede jeg midt i ovnen, der var varmet om til 180 grader, de fik omkring 15 min. Men tiden afhænger af din ovn og hvor gyldne du ønsker dem.

Jeg serverede dem lun med lidt creme fraiche.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *