Jeg deltog i dag – sammen med min mor og far i Kræftens Bekæmpelses motionscykelløb “Træd Til”.
Trods lidt regn gik det rigtig godt, er nu udmattet og træt på den gode måde!
Intet motionsløb uden müeslibarer. Jeg lavede nogle i går hvor jeg blev kraftig inspireret af Blomsterbergs udgave – som du kan finde her. Min udgave er beskrevet nedenfor.
AnnaUno Müeslibarer
Til ca. 20 stk.
-
100 g sukker
-
100 g honning
-
100 g smør
-
100 g mandler
-
50 g solsikkekerner
-
50 g sesamfrø
-
50 g tørrede tranebær
-
75 g tørrede abrikoser
-
100 g rosiner
-
175 g. finvalset havregryn
Pynt:
-
Ca.250 g. 80% mørk chokolade
Fremgangsmåde:
Kom sukker, honning og smør op i en lille gryde og smelt det sammen til smørret er smeltet – rør godt.
Hak tranebær, abrikoser og rosiner fint i en blender.
Kom alle de finthakkede frugter og nødder, solsikke og sesam op i en stor skål og bland det godt sammen med havregrynene.
Tilsæt den smeltede smørblanding – rør godt.
Klip bagepapir til så det passer til en bradepande.
Fordel müeslimassen heri og pres den godt sammen og får det til at fylde 18×20 cm.
Bages i en 150 grader varm ovn i ca. 35 minutter – afhængigt af ovnen.
Lad dette afkøle helt ved stuetemperatur – gerne til næste dag.
Befri den afkølede müeslimasse fra form og bagepapir.
Skær den ud i barer på ca. 3x6cm.
Hak al chokoladen helt fint.
Varm halvdelen af chokoladen op i en skål over vandbad. Når alt chokoladen er smeltet, tilsætten den anden halvdel af chokoladen.
Opbevares i en tætsluttende beholder i op til 14 dage.