2100 Spelthveder

Jeg inviterede min under- og overbo på varme hveder – spelthveder. For at kompensere for mængden af smør og sukker der skulle i dejen til hvederne – var en 1/3 del af melet erstattet med speltfuldkornsmel.

Er blevet ret tilfreds med resultatet – og de smagte fantastisk med et godt lag smør på!

Spelthveder

Ingredienser
50 g gær – jeg brugte 11 g tørgær som svare til 50 g frisk gær
1/2 l lunt vand
100 g sukker
salt
2 æg
1 knivspids kardemomme
300 g speltfuldkornsmel
700 g hvedemel
100 g smør

Gær opløses i vandet. Sukker, salt og æg tilsættes og det hele piskes sammen. Jeg brugte min nye Kenwood røremaskine. Bland mel med kardemomme og tilsæt og rør sammen. Smelt smøret og tilsæt det lidt af gangen.

Lad det hæve i min. en halv time. Form bollerne og sæt dem tæt sammen på bagepapiret der er langt i en bradepande. Jeg fik ca. 35 ud af det. Lad dem efterhæve i ca. 30 min.

Opvarm ovnen til 250 – skru ned på 225 grader når bollerne sættes ind. Bag jeg bagte min i 15 min.

Lad dem køle af på en rist. Kan nydes med smør og ost og en god kop te!

3 kommentarer til “2100 Spelthveder”

  1. Pingback: Glædelig bededagsferie! | annauno

  2. Pingback: Hveder til Store bededagsaften – annauno

  3. Pingback: Varme hveder – annauno

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *