Lakridsskumfiduser

Til aftenens grillfest medbringer jeg hjemmelavede skumfiduser!

20130727-110152.jpg

 

Det er en Camilla Plum opskrift og lyder som følger. I min variation har jeg tilsat lakridspulver i steder for vanilje.

210 g vand

400 g sukker

1 vanillestang

34 g husblas

200 g flormelis

Vej alle tingene nøjagtigt af. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud i sukkeret.

Vand sukker og både kornene og selve vanillestangen sættes over ilden i en tykbundet gryde.

Lad det koge op. Blød husblasen ud i koldt vand i 5 minutter. Knug vandet af og rør det i den varme sukkerlage. Lad det koge sagte i 20 minutter. Drys en lille bradepande, eller fad med et tykt lag flormelis. Efter 20 minutter tages gryden af og køler af i ti minutter.

Pisk den varme sukkerlage i røremaskine eller med elpisker til den er meget hvid og skummende. Jo længere man pisker jo bedre bliver skumfiduserne.

Til sidst er det meget tykt. Så hælder man det ud i bradepanden og fordeler et jævnt lag. Sigt mere flormelis over massen til den er helt dækket. Når massen er helt kold kan man klippe den i stykker med en saks. drys med mere flormelis undervejs, så skærefladerne også bliver dækket, ellers klistrer det helt vildt sammen.

Det bliver til et veritabelt bjerg af skumfiduser, nok til 6-8 børn.

Man kan selvfølgelig også farve dem. Farven kommes i under piskningen. Man kan også give dem en anden smag end vanille. Jeg er vild med mastic som man bruger i turkish delight, en masse af harpiks fra en slags pistacietræer, der smager meget orientalsk. Det er nok ret svært at skaffe, men i Grækenland og Tyrkiet kan det købes overalt. Rosenvand, orangeblomstvand kan tilsættes under piskningen. Andre krydderier f. eks kanelstænger, lakridsrod, stjerneanis, kardemomme kan man tilsætte under kogningen i stedet for vanillen.

Skumfiduserne er perfekte til at grille over bål, som alle andre skumfiduser, og de er helt eminente til at komme oven i varm kakao – i stedet for flødeskum, men lav kakaoen lidt mindre sød. Hvis det skal være rigtig amerikansk bager man dem også med i kagedej, til f. eks chokoladekager.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *