Har du kvæder? Anbefaling: lav pure/syltetøj af dem:)

Jeg fik kvæder for et par uger siden med posen fra fødevarefællesskabet. Jeg har spurgt omkring hos venner og bekendte, hvad de ville stille op med dem, alle svarede lave marmelade. Jeg researchede derefter i min hjemme-kogebogs-bibliotek og fandt i Meyers Almanak en opskrift på kvædepure. Sammenlignes mit resultat med Meyers, ja så er min mere under kategorien “syltetøj”. Resultatet kan ses her:

Opskriften lyder som følger: til fire store kvæder skal du bruge 400 g sukker og 1 dl vand. Jeg tilsatte også lidt vaniliesukker.

Skræl kvæderne og fjern kernehuset og skær den i små tern. Hæld alle ingredienserne i en lille gryde/kasserolle. Lad det småsimre ved lavt blus i 40-60 min, tjek derefter om de er møre. Hvis ikke så giv dem 20 min og tjek igen. Mos dem lidt ud, hæld dem på en rengjort glas og lad det køle af.

Meyers forslag til brug var som marmelade på ost eller til vildt. Det fungerer også udemærket på nybagt brød ovenpå smør 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *