Fermentering på Big Bang

Fermentering på Big Bang Konferencen 2020

“Fermentering er det nye sort. En gammel tradition, der er genopstået. Det didaktiske design, vi har udviklet på Utterslev skole, har fokus på sprog og hands-on, og workshoppen bliver en præsentation af, hvordan vi gør og hvordan du kan gøre i din egen undervisning.”

Målgruppe Grundskole
Oplægsholdere: Anna Klöcker Jepsen, Utterslev Skole
 

 

Præsentationer

Præsentation fra workshoppen, vil blive uploadet efter den er blevet afholdt.

Undervisningsmateriale

På denne side finder du opskrifter på fermenterede fødevarer, som kan indgå i dit undervisningsforløb. Fagord og sammenhænge der er relevante indenfor fermentering og mikrobiologi generelt. Derudover har jeg fundet litteratur som både er brugbart for dig som lærer og dine elever i selve undervisningen.

Undervisningsmaterialet kan bruges både tværfagligt, og justeres til et forløb i natur & teknologi, biologi eller madkundskab.

Opskrifter 

Aarstidernes opskrift på kimchi. Husk det tager to dage at gøre kimchien klar til at fermenterer.

Link til opskrift på rugbrød

Fagtekst og mindmap

Til lærer

Mindmap

Til elever

Inspiration og litteratur 

Her finder du:

  • Relevant litteratur til at klæde dig som underviser på til at arbejde med fermentering med elever.
  • Forslag til didaktiske modeller du kan tage afsæt i når du planlægger din eget fermenteringsforløb
  • Links til undervisningsmateriale udviklet af andre, som du kan plukke i så det passer lige præcis til dit emne.
  • Links til programmer som både kan være relevant for dig som underviser, men som også kan vises dele af i selve undervisningen.
  • Links til opskrifter på surkål