Jeg har virkelig nydt at kunne lave mad, der både tog længere tid end normalt og ikke mindst udfordringen med at undgå madspild. Det blev til følgende madplan med link til opskrifter, som I kan blive inspireret af til hvad i skal udfylde den ekstra tid man har i disse tider.
Mandag
Flæskestegssandwich
Jeg stegte en ribbensteg efter opskriften fra ALT.
Jeg brugte surdejsbrød bagt i støbejernsgryde. Opskriften finder du her.
Derudover indeholdte min sandwich rødkål, agurksalat, mayo, æbler.
Opskrifter her på bloggen på agurksalat finder du her.
Tirsdag
Lasagne med spinat og kylling (lavet af underboen), derfor ingen opskrift.
Onsdag
Ravioli med ricotta og spinat med brunet smør med salvie
Torsdag
Tærte med rodfrugter og piskefløde
Tærtedej
90 g smør
150 g hvedemel
50 g groftmel
1 æg
lidt vand.
- Skær smøret i små tern, og bland det med melet til smør og mel er godt blandet sammen.
- tilsæt ægget og lidt vand og saml hurtig dejen.
- pak dejen ind og sæt på køl i en 1/2 time
- Rul den ud og placer den i et tærtefad. Prik med en gaffel
- Bag bunden ved 175 grader i ca. 15 min.
- Tilføj fyldet. Bag den igen i 35 min i 180, eller til nå fyldet er gennembagt.
Udover grønsagerne jeg både bager og steger før jeg tilsætter det til tærten, for at give det ekstra smag. Hælder jeg en blanding af creme fraiche, æg, salt, peber og muskatnød.
Fredag
Flæskestegssandwich
Lørdag
Ravioli med ricotta og spinat med brunet smør med salvie
Søndag
Rester bestående af tærte og toast
Pingback: Guide: Hjemmeaktiviteter – annauno