Til min fødselsdag fredag i sidste uge, var planen at jeg ville bage lakridskys og havde derfor købt pasteuriseret æggehvider. Men ved nærmere eftersyn var det æggeblommer. Men hvad gør man så med 12 pasteuriseret æggeblommer? Det kunne blive til lige lovlig meget mayo.
Så jeg forsøger at finde alternativer, og kommer i tanke om at lave is. Så jeg googler mig frem til en opskrift fra Mad og bolig som jeg laver mine egne versioner ud fra.
Opskriften lyder som følger:
En vaniljestang
150 g rørsukker
6 pasteuriseret æggeblommer
5 dl piskefløde
Skal fra en økologisk citron
2 tsk lakridspulver
Flæk vaniljestang og kom det i en skål sammen med æggeblommer og sukker. Pisk det det hele godt sammen, så det bliver lyst og skummende. Pisk fløden.
Del æggesnapsen i to og tilsæt lakrids til den ene del og citronskal til den anden.
Vend forsigtigt piskefløden i, halvdelen i hver skål.
Hæld isen i en eget beholder. Lad det fryse, tag den ud ca. 20 min inden servering.
Server med fx med bær.