Her kommer – hvad jeg vil kalde – et kvalificeret bud på et mellemmåltid. Der stiller sulten og mætter i langtid pga. det høje indhold af rugbrød.
Jeg smagte dem første gang til et møde i nordisk ministerråd. En rugbrødsmuffin med mørke chokoladestykker.
Forsøget på at efterligne dem gik over alt forventning. Jeg købte en “tilsæt-kun-vand-og-gær”-rugbrødsblanding, jeg fulgte anvisningerne på pakningen i forhold til mængde af vand. Derefter til satte jeg grofthakket chokolade og fordelte dejen i smurte muffinsforme.
Ingredienserne var som følger:
1 kg “tilsæt-kun-vand-og-gær”-rugbrødsblanding
200 g mørk chokolade (min. 70%)
Folie-muffinsforme eller silikoneforme.
Jeg bagte dem den halve tid af hvad der var angivet på pakningen.
Her ses resultatet:
Jeg opbevare dem i fryseren og rister dem op, skære dem over og smør et lag smør på.
God fornøjelse!