Opskift l Fyldte chokolader

 

Fyldte chokolader med salt og karamel

Ingredienser

300 g mørk chokolade, gerne 70% eller mere

1 dåse kondenseret mælk

lidt havsalt

 

Redskaber
Hårde plastik forme til små flydte chokolader.

Et termometer

Gryde og skål der passer sammen (til vandbad)

Spartler

Skeer

 

Dag 1

Kog en dåse kondenseret mælk i 3 timer.

Hæld karamellen i en sprøjtepose og læg den i køleskabet.

Dag 2

Før du smelter chokoladen: Tag et stykke bagepapir og læg på bordet.

  1. Tilsæt 200 g hakket chokolade i en skål, og sæt det over et vandbad. Smelt chokoladen så den når temperatur 1 (55 °C).
  2. Tag den af varmen. Tilsæt 100 g fint hakket chokolade. Rør rundt og få alt chokoladen til at smelte
  3. Rør jævnligt i det, og tjek temperaturen.
  4. Når temperaturen er nået 29°C (temperatur 2) sætte skålen over vandbad igen.
  5. Få chokoladen op på temperatur 3 (31 °C).
  6. Hæld chokladen i formene og får chokoladen til at dække hele hullet. Bank den nogle gange ned i bordet, for at undgå luftbobler
  7. Vend formen med bunden i vejret. Så chokoladen tømmes ned på bagepapiret.
  8. Hæld/skrab den overskydende chokolade tilbage i skålen og få det op på 31 grader igen, og hold det så konstant på 31 °C som muligt.
  9. Lad chokoladen i formen størkne.
  10. Tag karamellen ud af køleskabet.
  11. Når chokoladen er størknet tilsættes karamellen, med lidt afstand til kanten, så den kan lukkedes med chokolade.
  12. Hæld chokoladen over og med en spatel fordel det over alle chokoladerne, så de bliver dækket, skrap det overskyende af.
  13. Stil chokoladerne et koldt sted, fx køleskab.
  14. Efter en times tid kan du banke chokoladerne ud af formen.

 

 

Grader
Temperatur 1 55 °C
Temperatur 2 29 °C
Temperatur 3 31 °C

 

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *