Kardemommebullar version 2.0

DSC_0049

Jeg har kombineret Claus Meyers opskrift på Kanelsnurrer med den svenske blogger sarabakar.se opskrift, og fået et ret godt resultat. Du kan selv prøve kræfter ved følgende opskrift!

Dejen
5 dl kold mælk
50 g gær
1 stort æg
1 kg hvedemel
150 g sukker
5 g havsalt
15 g frisk stødt kardemomme
150 g smør

Fyldet
200 g blødt smør
100 g sukker
100 g brunfarin

Sukkerlagen
1 dl sukker
2 dl vand

Kardemommesukker
1 dl sukker
5 g frisk stødt kardemomme

Hæld kold mælk i en skål, og rør gæren ud heri. Tilsæt æg, hvedemel, sukker, salt og kardemomme og ælt dejen, til den er helt glat og blank og slipper skålen. Det tager ca. 7-8 min., så du skal bruge en røremaskine og indstille den på lav hastighed. Skær smørret i små terninger, og kom dem i dejen, som nu skal æltes til den er blank og glat – det tager ca. 7-8 min.

Lad herefter dejen hvile lunt i 1½ time med et klæde over, så den hæver lidt op.

Slå dejen ned til en fast klump, pak den ind i husholdningsfilm og lad den køle af i køleskabet i mindst 1 time.

Imens dejen hviler røres smør, sukker og farin sammen til en remonce.

Her er en film – er viser hvordan man snurrer dem.

Del dejen i to. Vend dejen ud på et meldrysset bord, og rul den ud til et rektangel på ca. 30 x 60 cm. Smør remoncen ud over dejpladen, så det er jævnt fordelt. Fold den ene halvdel over den anden, så dem måler 15×60.

Rul nu dejen ud igen til 30×60. Skær den i strimler, der er 30 cm lange og ca. 2,5 cm brede. Sno hver strimmel ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 6-7 snoninger.

Tryk ikke så hårdt, at du klemmer remoncen ud. Tag den snoede dejstrimmel op med den ene hånd, og sno den 2 gange om din anden hånds pege- og langefinger. Læg den resterende dejsnip henover de to snoninger, placér den mellem din pege- og langefinger, og træk fingrene til dig, så snippen hæftes ind i kardemommebullaren. Sæt Kardemommebullar på et par bageplader med bagepapir, så snoringerne vender opad.

Lad Kardemommebullarne hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse. Pensl dem med sukkerlage og drys med kardemommesukker.

Bag dem ved 200° i ca. 12–14 min. Afkøl Kardemommebullarne på en rist.

DSC_0053

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *