Stikkelsbærtærte med lakridsmagrens

FullSizeRender

Til lørdagens middagsselskab blev dette lille kage-eksperiment godkendt til at komme på bloggen.

Jeg havde været hjemme hos mine forældre og ribbe deres stikkelsbærbusk. Det blev til 1300 g lækre stikkelsbær. Der var ikke plads til dem alle i fryseren. Det var derfor nærliggende at tilbyde at lave desserten til min overbos middagsselskab.

Jeg lavede minitærter i muffin-aluforme, baseret på en Karolines Køkken opskrift. De kom til at se ud som på nedenstående billede. Jeg fik ret mange små tærter, så jeg tænker næste gang at jeg vil bruge lidt mere dej til hver, så kanten bliver lidt højere. Det var lettest at få ud af formen når de var kølet ned, fx i køleskabet.

StikkelsbærtærterDerefter piskede jeg lakridsmagrens, en klassiker, som jeg tidligere har skrevet her om på bloggen. Jeg overvejer næste gang, lige at bage dem en ekstra gang med lakridsmagrensen ovenpå, eller bruge en creme brulee brænder. Men blev nu meget tilfreds med resultatet. Det eneste er at man desværre kun kan spise i enkel 🙂

Stikkelsbærtærte med magrens

Tærtedej
150 g smør
175 g mel
2 spsk mel

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Saml dejen hurtigt med vand. Læg dejen koldt 1 time. Rul ud og udstik dejen til de små forme.

Fyld
500 g stikkelsbær
125 g sukker
1 spsk kartoffelmel

Kom 3-4 stikkelsbær i hver form. Bland sukker og kartoffelmel sammen og drys det over.

Tærterne bages med fyld i, i ca. 10-15 min i 225 grader varm ovn.

Lakridsmagrens
3 æggehvider
150 g flormelis
2-3 tsk rålakrids

Pisk æggehvider stive, og tilsæt flormelis og rålakrids og pisk det til en magrens. Derefter puttes det over i en sprøjtepose og fordeles på de færdige tærter.

 

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *