Mad l Pastinak og gulerodsmuffins

IMG_0287

Jeg havde pastinak og gulerødder fra Københavns Fødevarefællesskab, og fik ideen at bruge dem på en lidt utraditionel måde – nemlig ved at fornye den klassiske gulerodskage.

Jeg brugte grundopskriften på muffins fra kagebogen “Kager der smager og andre søde sager” som basis. Den er som følger:

2 æg
3 dl sukker
100 g smør
3 dl mel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk

Derudover tilsættede jeg vaniliesukker, to gulerødder, og en pastinak og mandler på toppen.

Hvis jeg havde ligget inde med valnødder ville jeg have brugt dem i stedet for mandler.

1. Piskede æg og sukker sammen

2. Smeltede smør og hældte mælk i.

3. tilsatte smør/mælke-blanding, mel, vanilie og bagepulver.

4. Vende tilsidst groft revede gulerødder og pastinak

5. bagte dem i ca. 25 min ved 180 grader. De blev bagt i små alu-forme som jeg først havde lagt et 15x15cm stykke bagepapir i. Både så de kommer lettere ud af formene, men også fordi det gør dem mere indbydende ud, og ikke mindst lettere at transporterer dem til fx picnic.

/annauno

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *